Tvarohové guľky bez gluténu s marhuľami

BUDEME POTREBOVAŤ :

  • 500g tvarohu
  • 500g pohánkovej krupice
  • 2 celé vajcia
  • 2 PL práškového cukru
  • Štipka soli
  • 200g marhulí
  • 50g masla + na poliatie
  • Mletý mak/ orechy

POSTUP:

V miske zmiešame tvaroh, vajcia, cukor, maslo a štipku soli. Do zmesi pomaly pridávame bezlepkovú krupicu a miešame, kým nevznikne nelepivé mäkké cesto. Cesto necháme chvíľku odpočinúť, kým krupica nasiakne. Vytvarujeme valček a nakrájame ho na rovnaké kúsky. Do každého kúsku vložíme marhuľu a vlhkými rukami vytvarujeme guľky, ktoré ešte obalíme v krupici. Guľky varíme vo vriacej, jemne osolenej vode, kým vyplávajú na hladinu – cca 10 min. Počas varenie ich jemne premiešavame, aby sa neprilepili k hrncu. Vyberieme ich sitkom. Podávame posypané mletým makom/ orechami, práškovým cukrom a preliate roztopeným maslom.

Related Posts

Leave A Comment