Bezgluténové pohánkové medovníčky

BUDEME POTREBOVAŤ :

  • 550g pohánkovej múky hladkej
  • 150g práškového cukru
  • 50g rozpustené maslo
  • 2 vajcia
  • 1 ČL sóda bikarbóna
  • 80g medu
  • ½ ČL mletá škorica
  • ¼ ČL mleté klinčeky
  • 1 vajce na potretie

BIELKOVÁ POLEVA:

  • 1ks bielok
  • 200g práškový cukor

POSTUP:

Najprv oddelíme bielka od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky, vanilkový cukor, cukor a mleté orechy našľaháme do peny, pridáme múku s kypriacim práškom a všetko dobre premiešame. Na koniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý zľahka potrieme maslom. Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 10 min. Upečené cesto vyberieme z rúry a asi po 3 minútach ho vyklopíme na navlhčenú utierku. Strhneme papier na pečenie a cesto v utierke zvinieme do rolády a necháme ho tak vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém z ½ l mlieka, cukru a zlatého klasu, ktorý necháme vychladnúť a vymiešame s maslom, ktoré pridávame postupne. Vychladnutú roládu rozvinieme a natrieme ¾ masy plnky na ktorú ku kraju kladieme banány alebo iné ovocie. Roládu zvinieme a potrieme ostatnou plnkou. Ľubovoľne ozdobíme.

Related Posts

Leave A Comment