Cviklové rizoto s grilovaným bylinkovým tempehom

BUDEME POTREBOVAŤ :

  • Bylinkový tempeh Hraško
  • Ryža 1 hrnček (basmati, jasmínová, alebo obyčajná)
  • Olivový olej
  • Cibuľa 1 ks
  • Cvikla cca 200g ( 2-3menšie)
  • Biele suché víno cca 2dc
  • Bobkový list 2-3
  • Rozmarín čerstvý alebo sušený
  • Maslo 82%,kúsok na zjemnenie
  • Vývar  cca 2,5 hrnčeka (prípadne voda)
  • Soľ  a korenie

 

POSTUP:

-V hrnci alebo na väčšej panvici si pripravíme rizoto.

-Na olivovom oleji speníme cibuľku do sklovita, pridáme soľ korenie, bobkový list, rozmarín.

-Pridáme ryžu, ktorú  chvíľu orestujeme a po chvíli podlejeme bielym suchým vínom, premiešame necháme chvíľu odpariť, a ďalej podlejeme teplým vývarom premiešame. Po cca 5min vyberieme bobkové listy.

-Môžeme znovu ochutiť soľou a korením ak je treba.

-Nastrúhame cviklu a pridáme do rizota, jemne premiešame.

-Varíme, aby ryža bola stredne mäkká

-Nakoniec pridáme maslo a jemne premiešame

-Tempeh si nakrájame na kocky a na olivovom oleji ho ugrilujeme dochrumkava, môžeme jemne ochutiť soľou.

-výborne sa hodí posypať nakrájanou  mladou  cibuľkou

 

Related Posts

Leave A Comment