BUDEME POTREBOVAŤ :
- Bylinkový tempeh Hraško
- Ryža 1 hrnček (basmati, jasmínová, alebo obyčajná)
- Olivový olej
- Cibuľa 1 ks
- Cvikla cca 200g ( 2-3menšie)
- Biele suché víno cca 2dc
- Bobkový list 2-3
- Rozmarín čerstvý alebo sušený
- Maslo 82%,kúsok na zjemnenie
- Vývar cca 2,5 hrnčeka (prípadne voda)
- Soľ a korenie
POSTUP:
-V hrnci alebo na väčšej panvici si pripravíme rizoto.
-Na olivovom oleji speníme cibuľku do sklovita, pridáme soľ korenie, bobkový list, rozmarín.
-Pridáme ryžu, ktorú chvíľu orestujeme a po chvíli podlejeme bielym suchým vínom, premiešame necháme chvíľu odpariť, a ďalej podlejeme teplým vývarom premiešame. Po cca 5min vyberieme bobkové listy.
-Môžeme znovu ochutiť soľou a korením ak je treba.
-Nastrúhame cviklu a pridáme do rizota, jemne premiešame.
-Varíme, aby ryža bola stredne mäkká
-Nakoniec pridáme maslo a jemne premiešame
-Tempeh si nakrájame na kocky a na olivovom oleji ho ugrilujeme dochrumkava, môžeme jemne ochutiť soľou.
-výborne sa hodí posypať nakrájanou mladou cibuľkou