BUDEME POTREBOVAŤ :
- 100g pohánkovej múky hladkej
- 100g jemného kryštálového cukru
- 5 vajec
- 1 PL pomletých vlašských orechov
- ½ prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 2 banány/ ovocie podľa chuti
KRÉM:
- 1/2l mlieka
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 zlatý klas
- 250g masla
POSTUP:
Najprv oddelíme bielka od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky, vanilkový cukor, cukor a mleté orechy našľaháme do peny, pridáme múku s kypriacim práškom a všetko dobre premiešame. Na koniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý zľahka potrieme mas–lom. Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 10 min. Upečené cesto vyberieme z rúry a asi po 3 minútach ho vyk–lopíme na navlhčenú utierku. Strhneme papier na pečenie a cesto v utierke zvinieme do rolády a necháme ho tak vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém z ½ l mlieka, cukru a zlatého klasu, ktorý necháme vychladnúť a vymiešame s maslom, ktoré pridávame postupne. Vychladnutú roládu rozvinieme a natrieme ¾ masy plnky na ktorú ku kraju kladieme banány alebo iné ovocie. Roládu zvinieme a potrieme ostatnou plnkou. Ľubovoľne ozdobíme.