BUDEME POTREBOVAŤ :
- 200 g pohánkovej lámanky
- 500 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- soľ
- čierne korenie
- drvená rasca
- majoránka
- olej
- papriky
POSTUP:
Lámanku zalejeme vriacou vodou a necháme odpočívať.Cibuľku opečieme na oleji, pridáme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a rascu – všetko podľa chuti. Podusíme. Z lámanky zlejeme preby–točnú vodu a zmiešame s mäsom. Pridáme vajíčka a ochutíme majoránkou.Pripravenou zmesou plníme vydlabané papriky, dáme na pekáč a podlejeme vodou. Zvyšnú zmes dáme do formy pre mafinky. Zakryté pečieme v rúre cca 35 minút, potom odokryjeme a pečieme asi 10 minút.Papriku podávame s rajčinovou omáčkou a knedľou.