BUDEME POTREBOVAŤ :
- 100g pohánkovej lámanky
- 2 stredne veľké jablká
- 10g celozrnných vločiek
- 1 PL medu
- ½ prášku do pečiva
- 100 ml gréckeho jogurtu
- Štipka mletého zázvoru
- Štipka škorice a muškátového orecha
- Za hrsť orechov a hrozienok
POSTUP:
V mixéri si pomixujeme lámanku a ešte ju preosejeme cez sitko. Pridáme nastrúhané jablká a všetky ostatné zložky a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme ho 30 min. odpočívať. Ak je po polhodine veľmi riedke, pridáme ešte vločky. Ak je naopak suché, pridáme viac jogurtu. Polievkovou lyžicou si vypracujeme placky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 150 stupňov cca 30-40 minút.