Bezgluténová pizza

BUDEME POTREBOVAŤ :

  • 400g pohánkovej múky hladkej/celozrnnej
  • 1 ks droždia 2 a ½ až 3 dc vody
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL cukru

POSTUP:

Do misky nasypeme múku, droždie, cukor, soľ, olivový olej a vodu (nie všetkú). Začnem miesiť. Prilievam vodu podľa hustoty cesta. Vzniknúť by nám mal bochník, ktorý sa nelepí. Tento dáme kysnúť na 30 min. Zatiaľ čo cesto kysne, nachystáme si všetky ingrediencie, ktoré chceme dať na pizzu (paradajkový pretlak, oregano, šunka, slanina, červená cibuľa, mozzarella, šampiňóny, olivy, strúhaný syr atď.) Pizzu pečieme asi 20 min. na 200 stupňov.

Related Posts

Leave A Comment