Pohánkové rizoto s tekvicou hokaido a špenátom

BUDEME POTREBOVAŤ

• 80 g pohánkovej lámanky
• 1 biela cibuľa
• 2 lyžice olivového oleja
• 3 dcl zeleninového vývaru
• 1 menšie hokaido
• 150 g čerstvého baby špenátu
• Mleté korenie
• Himalájska soľ
• Parmezán

POSTUP:

 Pohánku prepláchneme, sparíme horúcou vodou a varíme v osolenej vode 5 min. Odstavíme a prikryté necháme odpočívať cca 30 min. Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme tekvicu nakrájanú na kocky a spolu restujeme cca 3 min. Podlejeme vývarom a za občasného miešania dusíme 10 – 15 min. Pred koncom pridáme špenát, povaríme 3 min. a dochutíme soľou a korením. Hotovú pohánku zmiešame so zmesou, ozdobíme strúhaným parmezánom a čerstvou zeleninou.

Related Posts

Leave A Comment